This website uses cookies to remember your personal preferences and gather statistics. Click here for more information about cookies.

Yes, I agree No, I do not agree X

Bedrijfsprofiel

Bouwinvest is een van de grootste Nederlandse in vastgoed gespecialiseerde vermogensbeheerders, met een beheerd vermogen van in totaal € 7,5 miljard.

Internationaal beheert Bouwinvest een mandaat voor bpfBOUW, het Nederlandse pensioenfonds voor de bouwsector. Dit mandaat betreft indirecte investeringen in beursgenoteerde en niet-genoteerde vastgoedfondsen, joint ventures en club deals in Europa, Noord-Amerika en de Azië-Pacific regio.

In Nederland beheert Bouwinvest directe investeringen voor vijf sectorfondsen ten behoeve van bpfBOUW. Drie van deze fondsen, het Residential Fund, het Office Fund en het Retail Fund staan open voor gelijkgezinde institutionele beleggers. Op dit moment belegt het Healthcare Fund en Hotel Fund voor bfpBOUW, het is niet uitgesloten dat in de toekomst ook andere institutionele beleggers kunnen deelnemen in de fondsen.

Bouwinvest wordt beschouwd als één van de toonaangevende Nederlandse vastgoedvermogensbeheerders, dankzij een solide track record als fondsmanager die sector benchmarks verslaat. Bouwinvest heeft diepgaande kennis van de Nederlandse vastgoedmarkten ontwikkeld en kan bouwen op een uitmuntend waarderings- en risicomanagement beleid. Deze ervaring en expertise in de Nederlandse markt en het eigen mondiaal georiënteerde research team zorgen dat Bouwinvest erin slaagt ook voor de internationale vastgoedportefeuille de beste investeringen en de beste fondsmanagers te selecteren.
Bouwinvest smeedt echte, duurzame samenwerkingsverbanden met vermogensbeheerders wereldwijd. Hiermee vergroten wij onze eigen expertise en ons inzicht in internationale vastgoedmarkten, waardoor wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn. Daarnaast besteden we veel aandacht aan het leren kennen van onze opdrachtgevers. Alleen zo kunnen we leveren wat zij op lange termijn nodig hebben.

Bouwinvest wordt tevens beschouwd als een vooruitstrevende vastgoedbelegger op het gebied van duurzaamheid. Onze drie open Nederlandse sectorfondsen hebben de GRESB ‘Green Star’-status gekregen, de hoogst haalbare waardering voor het duurzaamheidsbeleid. Ook een groeiend aantal van onze internationale investment managers gebruikt de GRESB-duurzaamheidsbenchmark om de duurzaamheid van hun portefeuilles te beoordelen.

  • Share this article